Verlanglijstje!


Heb jij een slimme kleuter thuis en ben je op zoek naar interessant en uitdagend speelmateriaal? Dan heb ik hier wat leuke suggesties voor je!

 

 

 

 

 

 

 

Creatieve cadeautjes

    • Voor 12,50 heb je een Make Do Toolkit waarmee je elke simpele doos, petfles of eierdoos kunt omtoveren tot een vliegtuig, auto, kasteel of dier.

    • Heeft je kleuter nog moeite met een juiste pengreep? Laat hem of haar dan eens kleuren met de crayon-rocks. Je hebt een mooi setje voor 11,95.

    • Wat ook altijd heel fijn blijft om mee te spelen en al te krijgen vanaf €6,95 : klein setje playMais

 

Gedichtje bij de creatieve cadeautjes:

 

Lieve …

Sint kijkt door de schoorsteen en weet je wat hij ziet?

… die heel erg van tekenen en knutselen geniet!

Met rode wangen aan de slag met kleurtjes, lijm en scharen,

En natuurlijk moet iedereen dozen en rolletjes voor je sparen.

Met dit cadeautje erbij kun je nog meer maken en verzinnen,

Maak het nu maar open, dan kun je snel beginnen!

Liefs van Sint en Piet

 

 

 

Leuke gezelschapsspellen

Ik ben superenthousiast over het spel Mecanix, omdat het techniek, inzicht en strategie combineert. Je speelt het spel in korte rondes uit en daarna kun je in een volgende ronde toepassen wat je hebt geleerd. Pas op, ook verslavend voor volwassenen! Kom je me een keer tegen dan kun je het uitproberen, het ligt vaak in mijn auto omdat ik het graag demonstreer tijdens trainingen.

Ook Qwirkle is een aanrader! Er zijn reissets, maar ik zou gaan voor het originele spel. Dit is gemaakt van mooie houten tegels met allerlei gekleurde vormen erop. Het principe lijkt op een kruising tussen Scrabble en Set: leg de tegels aan en let op kleur, of juist op de vorm. Ook dit spel is leuk voor zowel kinderen als volwassenen.

Nog een fijn gezelschapsspel is Max de Kat In dit coöperatieve spel brengen de spelers samen de kleine dieren in veiligheid door Max de kat af te leiden met een lekker hapje als hij te dicht in de buurt komt van bijvoorbeeld het vogeltje. Ze moeten op verschillende dingen tegelijk letten en samen overleggen. Je kunt het spel ook spelen in met een wat grotere groep kinderen. Het is een geliefd spel in mijn kleutergroep.

 

 

Gedichtje bij gezelschapsspellen:

 

Lieve…

Samen spelen is gezellig en dat doe jij heel graag,

Daarom nam Sint dit cadeautje mee vandaag!

Van samen een spel doen wordt je altijd blij,

Soms win je, soms verlies je, maar ja, dat hoort erbij!

Groetjes,

Sinterklaas

 

 

Ontdekken en leren

Voor de spion in de dop: een periscoop! Hoe werkt dat nu eigenlijk? Via deze link ben je een stuk goedkoper uit dan de aanbieder bij Bol.com, voor €6,99 heb je er eentje in huis!

Altijd fijn: een lekker groot en handzaam vergrootglas, voor €4,95 te krijgen, ook weer bij Credu! Fijne winkel om sowieso eens rond te snuffelen.

Bestel voor 10,95 het Bubblelab bij Het Kleine Avontuur, daarmee maar je mega grote bellen! Aan de ene kant niet helemaal het seizoen misschien, aan de andere kant een goede reden om toch even naar buiten te gaan. En ik zou graag nog eens proberen om bellen te blazen als het vriest…

 

Gedichtje bij het Bubblelab:

 

Groot groter grootst

en meer dan je kunt tellen

Met dit spannende cadeau,

Maak je de mooiste ….?!

 

 

Héél goedkoop

Uren spelplezier gegarandeerd met de kopieerbare wegdelen van kleuteruniversiteit, voor 1,95 kun je het pakket downloaden en steeds opnieuw afdrukken. Je hele huis een snelweg 😉

Juf Bianca heeft een geweldig recept voor speelklei om zelf te maken van ingredienten die je toch al in huis hebt. Voeg er koekkruiden of kaneel aan toe en verpak de klei in een plastic bakje, een topcadeau!

Een pakje vouwblaadjes kost weinig en levert veel spelplezier op. Op de site van de DeVouwjuf vind je de leukste voorbeelden. Maken jullie nog een stoomboot, ga je alvast aan de slag met kerststerren voor op het raam of wordt het toch een Pokemon?

Je moet je even registreren op de site van www.joeppie.nl om te kunnen bestellen, maar dan kun je deze leuke bouwstokjes kopen voor €1,10 euro, leuk voor in de schoen…

 

Gedichtje bij de wegdelen van Kleuteruniversiteit:

 

Lieve …

Broem-broem-broem, toet-toet!

He, wat komt daar aan?

Het is … met zijn/haar autootjes

Je moet snel aan de kant gaan!

Hij/zij rijdt door het hele huis

Maar niet op de echte weg

Dat zou … wel graag willen

Maar dat mag niet, wat een pech!

Sint had toch een ideetje

Om een mooie weg te maken

Daar kan … zich vast

Een tijdje mee vermaken!

Groetjes van Sint en Piet

 

 

Heel gezinnig

Ik kijk ook graag rond in de webshop van Gezinnig, ze hebben daar mooie materialen om met je kind in gesprek te gaan, maar ook bijzonder speelgoed.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Slaapklets, om nog even rustig de dag door te nemen?

Met de Brikkon Boomhut kun je met je eigen legoblokjes verder bouwen in de boom van Brikkon.

En een kleuter die al vloeiend leest, maak je blij met het informatieve en humoristische stripboek over professor OjaAha

 

Gedichtje bij Slaapklets voor kleuters:

 

Lieve…

 

Zeg … is het niet al veel te laat?

Zit je nog niet te gapen?

Weet je zeker dat het nog geen tijd is,

Om lekker te gaan slapen?

Jammer hoor, dan kun je nog niet…

… met dit cadeautje aan de slag!

Want dat heb je pas nodig,

Aan het einde van de dag.

Je denkt nog even aan

De dag die is geweest

En dan kun je lekker slapen gaan,

Maar pas aan het einde van dit feest!

Alvast welterusten van Sinterklaas.

 

 

Smartgames!

Die mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Daarom tot slot hier een aantal toppers:

 

 

 

 

 

Gedichtje bij de smartgames:

 

Lieve…

Puzzelen dat doe je graag, je laat je hersens kraken!

Je geeft niet op en je wilt steeds nog een level maken.

Daarom heeft Piet goed nagedacht,

En dit cadeautje voor je meegebracht!

Groetjes van de Puzzelpiet

 

 

 

 

Tot slot:

Is dit nou eigenlijk allemaal reclame? Een beetje wel, ik promoot graag materialen, speelgoed en boeken waar ik enthousiast over ben. Daarom is mijn auto ook altijd volgepakt met materialen om te laten zien tijdens trainingen en workshops. Geen plek meer voor de boodschappen!

Is het dan ook een commercieel bericht? Ook een beetje. Ik ben partner bij Bol.com. Als je doorklikt naar één van de producten die via Bol.com verkocht worden en je schaft iets aan, dan krijg ik een klein percentage. Dat helpt me deze website te onderhouden en ideeën met jullie te blijven delen. Ook kan ik op deze manier gemakkelijk materialen laten zien zonder alles eerst zelf aan te schaffen en er foto’s van te maken, dat scheelt weer.

Met Credu, Trendy Speelgoed, De Vouwjuf, Juf Bianca en Gezinnig of Kleuteruniversiteit heb ik een dergelijke overeenkomst niet. Ik ben enthousiast over de getoonde producten en ideeen uit hun aanbod en geeft het graag aan jullie door!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *